Proud to be Senior

Uit een onderzoek van de protestants christelijke ouderenorganisatie PCOB blijkt dat het aantal 50-plussers op de kieslijsten geen afspiegeling is van de maatschappij. Bovendien blijken veel 50-plussers op een onverkiesbare plaats te staan.

 

Over een maand zijn de verkiezingen achter de rug en weten we hoe het politieke landschap van Nederland er bij ligt. Veel 50-plussers zullen we na 12 september in de nieuwe Tweede Kamer niet tegen komen. Op de kieslijsten van de politieke partijen staan slechts 24 procent 50-plussers terwijl het aantal 50-plussers in Nederland 35 procent bedraagt. Volgens de protestants christelijke ouderenorganisatie PCOB die er onderzoek naar deed staan veel van de 50-plus kandidaten bovendien op een onverkiesbare plaats. Het aantal 65-plussers op de kieslijsten is nog minder, tien stuks en allemaal staan ze op een onverkiesbare plaats.

Uit een peiling onder de leden van de PCOB blijkt dat deze voor meer dan de helft vinden dat de volksvertegenwoordiging in de Tweede Kamer een afspiegeling moet zijn van de maatschappij, dus minimaal 35 procent 50-plus Kamerleden. Directeur van de PCOB Els Hekstra durft de uitspraak wel aan dat het lage aantal 50-plussers op de kandidatenlijsten tekenend is voor het belang dat politieke partijen blijkbaar toedichten aan deze leeftijdsgroep.

 

Nico van Scheijndel

 

13 augustus 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.