Proud to be Senior

Minister Kamp van Sociale Zaken zegt voor de plannen van Brussel te gaan liggen die de Nederlandse pensioen zullen dwingen meer reserves aan te houden. Dat zou leiden tot hogere pensioenpremies en lagere pensioenen.

 

Eurocommissaris Michel Barnier van Interne Markt wil dat pensioenfondsen dezelfde reserves aanhouden als commerciële verzekeraars. Door die eis moeten de Nederlandse pensioenfondsen grotere buffers aanhouden. Het ministerie van Sociale Zaken heeft berekend dat er 10 miljard extra aan reserves bij de Nederlandse pensioenfondsen nodig zijn. Het gevolg is volgens minister Kamp dat de pensioenpremies zullen stijgen en pensioenuitkeringen dalen. Minister Kamp van Sociale Zaken is sterk tegen die regel en laat in een interview in Elsevier weten “er absoluut voor te gaan liggen.” Ook de Tweede Kamer is tegen de regels van Brussel en heeft al gedreigd een gele kaart te trekken. Eerder stuurde de Tweede Kamer Kamerlid Pieter Omtzigt naar Brussels om te bemiddelen.

Zowel minister Kamp als de Tweede Kamer hebben andere Europese landen nodig om hun gelijk te halen, de Scandinavische landen hebben ze al mee, maar of dat genoeg zal blijken …

 

Nico van Scheijndel

16 augustus 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.