Proud to be Senior

Kieskompas voor ouderen

augustus 13th, 2012

Afgelopen vrijdag is de Kieskompas voor het ouderenbeleid gelanceerd. De verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen die meedoen aan de Tweede Kamer zijn geanalyseerd en in een veertigtal stellingen vertaald. Beantwoordt die en u weet wat te kiezen als u voor ouderen gaat.

 

De Kieskompas kennen we al als hulpmiddel om te bepalen op welke partij we zouden moeten stemmen. Sinds vrijdag is er ook een kieskompas speciaal voor de standpunten over ouderen. De koepel van ouderenorganisaties CSO heeft in samenwerking met Kieskompas dit hulpmiddel ontwikkeld. Aan de hand van veertig stellingen moet duidelijk worden welke partij past bij uw standpunten en zienswijze over ouderen bij de verkiezingen op 12 september.

De verkiezingsprogramma’s van de  politieke partijen zijn nauwkeurig gelezen en getoetst aan eerdere standpunten van de politieke partijen. Vervolgens zijn de stellingen geautoriseerd door de politieke partijen. Het aantal onderwerpen dat aan de orde komt is zeer divers:een coördinerend minister voor ouderenbeleid, het PGB, Welvaartsvaste AOW, werkgelegenheid voor ouderen, voorrang bij orgaandonaties, gratis openbaar vervoer voor 65-plussers, de belasting op erfenissen, de invalidenparkeerkaart en het hoger eigen risico in de zorgverzekering.

De vergelijking zelf maken? De test vindt u op de site van de CSO:  (http://www.ouderenorganisaties.nl)

 

Nico van Scheijndel

13 augustus 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.