Proud to be Senior

Er komt een wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van ongevallen waarbij fietsende 50-plussers zijn betrokken. Met het weten van de oorzaak kunnen doeltreffende maatregelen worden getroffen.

 

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid gaat onderzoeken welke factoren een rol spelen bij fietsongevallen van 50-plussers. Gezocht wordt naar welke factoren en omstandigheden een rol spelen. Voor het onderzoek is een team van psychologen, ingenieurs en voertuigspecialisten samengesteld. Dit team gaat gesprekken voeren met slachtoffers van ongevallen, de fietsen beter onderzoeken, de plaats van het ongeval gaan ze nader bekijken en de medische gegevens van de verwondingen van de slachtoffers worden genoteerd. Het onderzoek wordt gedaan in de regio die samenvalt met de politieregio’s Haaglanden en Hollands Midden.

De idee is dat wanneer bekend is welke de factoren zijn die de ongelukken bij 50-plussers veroorzaken er ook passende maatregelen mogelijk zijn. Eerder dit jaar werd bekend dat het aantal fietsers dat door een verkeersongeval gewond raakte steeg van 7000 in 2000 naar 11.000 in 2010 onder hen veel 60-plussers. Onderzoek waardoor de verkeersveiligheid voor oudere fietsers toeneemt lijkt wel zo zinvol.

 

Nico van Scheijndel

 

1 augustus 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.