Proud to be Senior

De ministerraad heeft afgelopen vrijdag besloten dat de verplichte rijbewijskeuring vanaf volgend jaar juli pas bij 75 jaar voor het eerst hoeft plaats te vinden. De staatssecretaris onderzoekt nog of de rijbewijskeuring helemaal afgeschaft kan worden.

 

Voor iedere bestuurder van een motorvoertuig wacht rond de zeventigste verjaardag een onaangename verrassing: de rijbewijskeuring. Tot die 70ste verjaardag werd het rijbewijs zonder slag of stoot verlengd, vanaf je zeventigste is een rijbewijskeurig verplicht. Tot ergernis van vele moet er een gang naar een keuringsarts of de eigen huisarts worden gemaakt voor een papiertje waarop staat dat gezondheid van de aanvrager geen belemmering is om het rijbewijs te verlengen. Rond de 1 procent van de aanvragers krijgen echter een briefje waarop staat dat er wel een reden is om het rijbewijs niet of niet voor de maximale vijf jaar te verlengen. Die onaangename verrassing komt vanaf 1 juli 2013 vijf jaar later.

De ministerraad heeft het voorstel van staatssecretaris Melanie Schultz-van Haegen goedgekeurd om de rijbewijskeuring pas bij 75 jaar verplicht te stellen. De staatssecretaris overweegt nog om de rijbewijskeuring helemaal af te schaffen, maar de effecten op de verkeersveiligheid daarvan wordt op dit moment nog onderzocht.

Nico van Scheijndel

16 juli 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.