Proud to be Senior

Zorgpersoneel weet onvoldoende over homoseksualiteit bij ouderen. Daarom is Roze 50+ in het leven geroepen, een samenwerking tussen de ANBO, het COC, Movisie en Vilans. Ze willen het leefklimaat van homoseksuele ouderen bespreekbaar maken en daardoor verbeteren.

Van de 150 duizend bewoners van zorgcentra zou 5 tot 10 procent homoseksueel zijn. Maar, stelt Roze 50+, vaak is dit niet bekend binnen de zorginstellingen. Bovendien leven er bij zorgverleners en medebewoners dikwijls vooroordelen over homoseksualiteit, die leiden tot discriminatie, pesten of zelfs uitsluiting.

Roze 50+ heeft een tweedaagse training gemaakt. Deze is bij enkele tientallen zorginstellingen uitgevoerd. Volgens Roze 50+ leidt dat tot goede resultaten. “Verzorgings- en verpleeghuizen die de Roze Loper Toleratiescan hebben gedaan, staan te boek als instellingen die zorgvuldig omgaan met seksuele diversiteit.”

Naast de scan is er ook een toolkit ontwikkeld. De toolkit kan door zorginstellingen gebruikt worden om te kijken hoe ze zelf de seksuele diversiteit kunnen verbeteren.

 

Herman Roggeveen

 

23 juli 2012

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.