Proud to be Senior

Kabinet gaat extra bezuinigen

december 9th, 2011

Het kabinet zegt het nog niet hardop, maar overweegt volgens kringen rondom het kabinet wel om extra maatregelen te nemen die de uitgaven en inkomsten van het rijk op orde moeten houden. Ook de AOW bevindt zich weer in de gevarenzone.

Dagblad De Telegraaf meldt vanmorgen dat uit kringen rondom het kabinet is vernomen dat het steeds waarschijnlijker wordt dat het kabinet extra zal moeten bezuinigen. En als het kabinet bezuinigt, dan hebben wij daar last van. Volgens ingewijden zou het gaan om zeker zes miljard euro extra bezuinigen, maar tien miljard wordt ook genoemd. Om die bezuinigingen te realiseren zijn waarschijnlijk draconische maatregelen ingrepen in de arbeids- en woningmarkt noodzakelijk.
Als bezuiniging noemen de bronnen van De Telegraaf het verder versoberen van de WW, de AOW-leeftijd eerder omhoog laten gaan of het ontslagrecht aanpassen. Andere mogelijkheden zijn het aanpakken van de hypotheekrenteaftrek, nieuwe bezuinigingen op defensie en wellicht ook op ontwikkelingshulp.
Hoe en of er bezuinigt zal gaan worden is nog niet duidelijk maar dat er bezuinigen lijken met een Nederlandse economie die zoals het er naar uitziet afglijdt naar een nieuwe recessie zekerder dan ooit.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.