Proud to be Senior

Het voordeel van overgewicht

december 12th, 2011

Mensen met overgewicht leven langer wanneer ze ziek worden, langer dan zieken zonder overgewicht. Maar of het langer leven opweegt tegen de nadelen van overgewicht is nog maar de vraag.

Het Erasmus MC te Rotterdam heeft 15 jaar lang 4000 mensen gevolgd die ouder zijn dan 60 jaar. Uit dit onderzoek blijkt onder andere dat mensen met overgewicht een aantal maanden langer leven wanneer ze ziek worden dan vergelijkbare zieken zonder overgewicht. De conclusie is opmerkelijk omdat altijd voor de gevaren van overwicht wordt gewaarschuwd. Die waarschuwingen blijven volgens onderzoeker van Stefan Walter onverminderd van kracht. Overgewicht mag dan zinvol zijn bij ziekte, het heeft voornamelijk nadelen. Overgewicht geeft een grotere kans op ziek worden, het nut is dus volgens Walter betrekkelijk. Je leeft langer, maar ook een groter aantal jaren ziek dan mensen met een gezond gewicht.
De verklaring voor het langer leven van mensen met overgewicht komt waarschijnlijk door de reserves die de dikke zieken hebben. Nader onderzoek moet dat verder uitwijzen

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.