Proud to be Senior

Nederland kent volgens de Sociale Verzekeringsbank sinds november dit jaar drie miljoen AOW-gerechtigden. De toestroom van 65-plussers neemt versnelt toe nu de babyboomers met pensioen gaan.

Het aantal AOW’ers is afgelopen november de grens van drie miljoen gepasseerd en bedraagt daarmee nu ruim 17 procent van de Nederlandse bevolking. Al die AOW’ers samen ontvingen in 2011 30 miljard euro aan AOW. De aanwas van AOW’ers gaat sinds 2011 versnelt nu de eerste babyboomers met pensioen gaan. Kwamen er in 2010 nog 190.000 nieuwe AOW’ers bij, in 2011 is de jaarlijkse toename gestegen tot 259.000. Bij ongewijzigd beleid zal het aantal 65-plussers in 2022 gestegen zijn tot vier miljoen.
Steeds meer van de AOW-gerechtigden wonen in het buitenland, in 2011 keerde de Sociale Verzekeringsbank (SVB) 300.000 AOW-uitkeringen uit aan in het buitenland woonde 65-plussers. Dat zijn in het buitenland wonende Nederlanders, een grote groep grensarbeiders uit België en Duitsland, emigranten naar de VS en Canada en overige emigranten. Het buitenland heeft meer invloed op de AOW-uitkeringen. Steeds vaker ontvangen 65-plussers een onvolledige AOW door een (tijdelijk) verblijf in het buitenland. Een op de vier nieuwe AOW-aanvragen wordt gekort door een buitenlandverblijf. Ieder jaar dat iemand tussen zijn 15de en 65ste in het buitenland heeft gewoond wordt hij 2 procent gekort op de AOW.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.