Proud to be Senior

AOW pas op je verjaardag

december 8th, 2011

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het voorstel van minister Kamp om de AOW pas in te laten gaan op de dag waarop je 65 jaar wordt. Wel is de ingangsdatum vertraagd tot 1 april 2012.

Het is geen grap, maar na 1 april 2012 krijgt een ieder die na die datum 65 jaar wordt zijn AOW pas vanaf de datum dat hij 65 jaar is, dus vanaf zijn verjaardag. Ben je op de laatste dag van de maand jarig, dan mis je een hele maand inkomen omdat salaris of uitkering nu stoppen op de laatste dag van de maand voorafgaand op de maand waarin je 65 jaar wordt.
De maatregel zou eigenlijk al op 1 januari 2012 ingaan, maar dat is om praktische redenen vertraagd naar 1 april 2012. Met de maatregel moet minister Kamp van Sociale Zaken die het wetsvoorstel had ingediend 60 miljoen per jaar besparen.
Eerder eisten de SP en een aantal andere oppositiepartijen dat de maatregel pas op 1 januari 2013 zou ingaan, alle betrokken partijen zouden zich dan beter kunnen voorbereiden en het inkomensverlies voor de jarige zo klein mogelijk kunnen maken. Minister Kamp wilde echter van geen uitstel weten en heeft afgelopen in de Eerste Kamer gelijk gekregen.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.