Proud to be Senior

Tekort aan aangepaste woningen

november 11th, 2011

Uit onderzoek blijkt dat er in Nederland een half miljoen woningen levensloopbestendig moeten worden gemaakt.  Zo kunnen ouderen thuis blijven wonen en is zorg bieden goedkoper.

Onderzoek gedaan door USP Marketing Consultancy in opdracht van Wel Thuis blijkt dat er een half miljoen woningen moeten worden aangepast om ouderen langer thuis te kunnen laten wonen. Uit het onderzoek blijkt dat 90 procent van alle ouderen het liefst zelfstandig blijft wonen. Om dat te realiseren moeten echter veel woning worden aangepast zodat thuis wonen ook mogelijk blijft. De woningen moeten levensloopbestendig worden, dat is prettig voor de bewoners, maar ook goedkoper voor de zorg. Volgens het samenwerkingsverband Wel Thuis kost beschut en begeleid wonen al snel 75 euro per dag per persoon, de kosten van de aanpassingen verdienen zich vanuit dat perspectief snel terug.
De samenwerkingspartners van Wel Thuis, dat zijn partners uit de zorgbranche, de overheid, woningcorporaties en de installatiesector, menen dat veel woningen met eenvoudige middelen en tegen geringe kosten levensloopbestendig gemaakt kunnen worden. Hiervoor hebben zij een beslissingsmodel ontwikkeld dat zij hebben toegepast in een modelwoning te Delft. Deze modelwoning in Delft is nog tot half december vrij te bezoeken. Meer informatie op www.welthuis.net.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.