Proud to be Senior

Slow-daten is succesvol

november 29th, 2011

Een eerste poging om leden van de ouderenorganisatie KBO aan een partner te helpen is een groot succes. Dat mag je wel zeggen wanneer twee op de drie senioren een potentiƫle partner scoort.

Vorige week organiseerde ouderenorganisatie KBO de eerste KBO-Datingdag. Een dag waar 60 senioren de gelegenheid kregen een mogelijke partner te ontmoeten op de datingdag. Vorige week dinsdag gingen 30 mannen en 30 vrouwen met elkaar een ontmoeting aan via slow-dating. De rustige variant van het speed-daten waarbij je slechts drie minuten per kandidaat krijgt om kennis te maken. Iedere kandidaat kreeg die middag tien mogelijke partners te spreken. Aan het eind van de sessies bleek 66 procent een juiste match te hebben gescoord. De jongste deelnemer aan het slow-daten was 57 jaar en de oudste 86, de gemiddelde leeftijd van de kandidaten was 71 jaar.
Eerder dit jaar organiseerde de KBO de Dag van de Romantiek, een dag gericht op ontmoeting en doorbreken van de eenzaamheid. Uit onderzoek bleek namelijk dat 30 procent van de KBO-leden alleenstaand is. Om eenzaamheid te voorkomen of te doorbreken bleek de Dag van de Romantiek een geslaagde poging. De volgende stap, het ontmoeten van een mogelijke partner was daarna in de vorm van slow-daten gemakkelijk gezet. De KBO zette die stap samen met www.50plusmatch.nl en overweegt na de eerste succesvolle sessie om volgend jaar op landelijke schaal het slow-daten te gaan organiseren.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.