Proud to be Senior

Gelukkige ouderen leven langer

november 2nd, 2011

Uit Brits onderzoek blijkt dat mensen die zich gelukkig voelen een flink grotere kans hebben om de komende vijf jaar te overleven. Tot wel 50 procent meer kans.

Dat lachen gezond is, zeggen we wel, maar blijkt ook waar te zijn. Uit Brits onderzoek onder 3853 deelnemers van 52 tot 79 jaar oud blijkt dat de sterfte kans bij de gelukkigste groep 50 procent lager blijkt te zijn dan bij de groep die zich het minst gelukkig voelde. Het onderzoek werd uitgevoerd onder deelnemers aan het English Longitudinal Study of Aging. De deelnemers moesten voor aanvang van de studie dagelijks vier maal aangeven hoe en of ze gelukkig waren op een schaal van 1 tot 4. Aan de hand van de score werden de deelnemers in drie groepen verdeeld, de minst, de meest en de gemiddeld gelukkigen. Na vijf jaar bleken van de deelnemers  die het meest gelukkig waren nog de meeste in leven. Van he was  3,6 procent overleden, tegen 7,3 procent van de minst gelukkigen, ruim 50 procent meer. Gelukkig zijn blijkt daarmee wel zo gezond. Wanneer de onderzoeksresultaten worden gecorrigeerd voor leeftijd, geslacht, socio/demografische factoren, gezondheid aan het begin, indicatoren voor depressie, roken, alcoholconsumptie en fysieke activiteit blijkt dat de meeste gelukkigen nog steeds 35 meer in leven zijn dan de minste gelukkigen. Sterfgevallen in de eerste zes maanden van het onderzoek zijn buiten de resultaten gelaten.
Het is mooi dat gelukkige mensen langer leven, maar helaas kun je mensen niet zomaar gelukkiger maken, of is daar al een oplossing voor

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.