Proud to be Senior

Bezit ouderen niet veilig

november 4th, 2011

Een meldpunt diefstal in verzorgings- en verpleeghuizen kreeg in korte tijd 70.000 reacties en 2000 meldingen van diefstal. De meldpuntinitiatiefnemer René Diekstra roept op tot actie.

Een column waarin René Diekstra beschreef hoe een 93-jarig familielid in een verzorgingshuis werd bestolen door een personeelslid kreeg veel reacties. Een speciaal meldpunt naar aanleiding van de column ontving 70.000 reacties en 2000 meldingen van diefstal. De ontvreemdingen werden meestal gedaan door personeel, maar ook door medebewoners. Vooral geld en sieraden worden gestolen. René Diekstra meldde dit gisteren in het consumentenprogramma Meldpunt van omroep Max.
Diekstra pleit voor een gedragscode voor het personeel, bij vermoedens van diefstal moet de directie van zorginstellingen bovendien alerter reageren en zelfs camera’s plaatsen om bewijslast te verzamelen. Bij geconstateerde diefstal moet steeds aangifte worden gedaan en de politie moet diefstal bij kwetsbare ouderen hogere prioriteit nemen.
Diefstal op jongere leeftijd kan al een bijzonder akelige ervaring zijn. Diefstal is voor kwetsbare, weerloze ouderen een traumatische ervaring. Niet in de laatste plaats wanneer de diefstal door personeel wordt gedaan, personeel waarbij je je veilig moet kunnen voelen. Diekstra heeft de vinger op een zere plek gelegd, nu maar hopen op, en werken aan verbetering.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.