Proud to be Senior

Tot verhuizen verleidt

oktober 12th, 2011

Woningcorporaties in Apeldoorn gaan in een experiment 65-plussers die een eengezinswoning bewonen verleiden om naar een seniorenwoning te verhuizen. Voor dit doel zetten ze tal van instrumenten in.

Drie Apeldoornse woningbouwcorporaties gaan 65-plussers verleiden te verhuizen. De Apeldoornse woningcorporaties De Goede Woning, De Woonmensen en Ons Huis gaan samen dit experiment aan.  In het experiment krijgen 65-plussers die willen verhuizen en een eengezinswoning achterlaten met voorrang een vrijgekomen seniorenwoning toegewezen. Wanneer de nieuwe huur duurder is, is maximaal 100 euro korting op de nieuwe huur mogelijk en ten slotte kunnen de verhuizers tegen een gereduceerd tarief een klussenhulp inschakelen.
Volgens woordvoerder van wooncorporatie De Goede Woning gaat het een succes worden en komen grote woning beschikbaar voor gezinnen, de eerste advertentie leverde al 50 reacties op.  De woningcorporaties gaan echter niet afwachten, maar ook actief oudere eengezinswoning huurders benaderen. Omdat ook mensen die geen eengezinswoning achterlaten aan een seniorenwoning te kunnen helpen is het experiment beperkt tot maximaal 100 woningen.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.