Proud to be Senior

Roze Belweek

oktober 4th, 2011

Sinds gisteren is er de Roze Belweek, een week waarin homoseksuele- en lesbische ouderen kunnen bellen naar een speciaal telefoonnummer over discriminatie, afwijzing, welzijn en geluk.

Roze ouderen, dat zijn lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders van 50 jaar en ouder. Die roze ouderen, naar schatting in Nederland  400.000, hebben sinds gisteren tot en met vrijdag een eigen Roze Belweek. Tijdens de Roze Belweek kunnen de ouderen bellen over discriminatie en afwijzing, welzijn en geluk. Of over wensen voor de toekomst.
Zo’n belweek lijkt misschien overbodig, Nederland is toch hartstikke tolerant? Maar niets is minder waar, juist de oudere roze generaties hebben een leven lang ervaring met onwetendheid en onbegrip. De oudere generatie heeft de homoseksuele gevoelens een leven lang verborgen omdat het in de tijd dat zij opgroeiden onbespreekbaar was. Ook op hoge leeftijd, eenmaal opgenomen in een zorginstelling ervaren ze onverdraagzaamheid onder heteroseksuele leeftijdsgenoten en hebben ze het gevoel er alleen voor te staan.
Tijdens de Roze Belweek kunnen ze al hun ervaringen en ideeën kwijt op een speciaal telefoonnummer (0800 6236233 van 10.00 tot 21.00 uur of via de website www.roze50plus.nl/belweek. Alle ervaringen worden gebundeld in een zogenaamd groenboek dat als leidraad mag gaan dienen voor plannen van beleidsmakers, professionals in de zorg en de roze ouderen zelf. De Roze Belweek is een initiatief van Roze 50+ een samenwerkingsverband van de ANBO, COC Nederland, MOVISIE en Schorer.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.