Proud to be Senior

Energie per maand betalen

oktober 7th, 2011

Vanaf 2015 gaan we de door ons gebruikte energie per maand achteraf betalen in plaats van met voorschotten en per jaar achteraf.  De zomers worden goedkoop en de winters duur, of koud wanneer het geld op is.

De Europese Commissie denkt dat we zuiniger met energie zullen omgaan wanneer we niet langer per jaar achteraf de energienota krijgen en gedurende het jaar een vast maandelijks bedrag. Door die systematiek wordt niet duidelijk wat we gebruiken en zijn we volgens de commissie minder energiebewust. Door steeds per maand achteraf de gebruikte energie te betalen merk je direct wat de kosten zijn van extra verwarming of ondoordacht met energie omspringen. Technisch hoeft een rekening per maand achteraf geen probleem te zijn omdat steeds meer meters op afstand afleesbaar zijn.
De zomers zullen vanaf 2015 aanmerkelijk goedkoper worden, tot wel honderden euro’s, maar de winters worden duur. Zelf sparen lijkt de enige oplossing te zijn, anders is de winter niet alleen duur, maar ook binnenshuis koud. Ik heb hier in de kast nog ergens een oude Rotterdamse gasmunt liggen, is dat ook een idee, eerst betalen, dan pas warmte?

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.