Proud to be Senior

Zorgpremie boven de 100 euro

september 27th, 2011

De Schiedamse Zorgverzekeraar komt als eerst met de nieuwe premie voor de basisverzekering 2012. Maar niet alleen die premie stijgt, zorg wordt over de hele linie duurder.

En weer is het de Schiedamse zorgverzekeraar DSW gelukt om als eerste de nieuwe premie voor bet basispakket zorgverzekering bekend te maken. De nieuwe premie bedraagt 102,50 euro per maand, een verhoging van 36 euro per jaar. DSW kent geen verschil tussen individueel en collectiefverzekerden. De premiestijging is bescheiden gehouden omdat er zaken uit het basispakket verdwijnen en omdat het eigen risico in 2012 hoger is. De premie voor de aanvullende verzekeringen zijn nog niet bekend.
Uit de basisverzekering verdwijnen de maagzuurremmers en het dieetadvies. Daarnaast moeten de eerste 20 fysiotherapiebehandelingen zelf worden betaald net als de eerste vijf behandelingen bij een psycholoog. Het eigen risico stijgt volgend jaar van 170 euro per jaar nu, naar 220 euro in 2012.
Naast de hogere basisverzekering gaat ook de inkomensafhankelijke premie zorgverzekering omhoog. De premie die u betaalt over u inkomsten uit arbeid (en AOW) wordt in 2012 niet 7,75 procent zoals nu, maar 7,1 procent. De lagere premie over bijvoorbeeld de pensioenen en lijfrente daalt van 5,65 naar 5 procent. Dit tarief moet u over een hoger maximaal inkomen gaan betalen. Nu is dat nog maximaal 33.427 euro, dat wordt in 2012 50.056 euro, betaalt u over het volle bedrag premie, dan betaalt u tot 1000 euro extra aan premie.
De zorg is duur en wordt duurder, sinds 2006, het jaar waarin het nieuwe zorgverzekeringsstelsel werd ingevoerd zijn we 45 procent meer gaan betalen voor onze zorgverzekeringen.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.