Proud to be Senior

Zingeving bij ouder worden

september 23rd, 2011

De discussie over ouder worden gaat doorgaans over de financiële gevolgen van ouder worden, over de gezondheidszorg en lichamelijke veroudering, maar is dat wel de essentie van ouder worden?

Een projectgroep van de Universiteit van Humanistiek heeft zich eens gebogen over de vragen des levens die opdoemen bij het ouder worden. Niet over de economische positie van ouderen, niet over verval of kosten, maar over wat is voor een mens, voor iemand die ouder wordt nu werkelijk belangrijk? De projectgroep heeft zich gebogen over morele- en zingevingsvragen.
Natuurlijk is zingeving niet voor iedereen gelijk. Vanwege die diversiteit komen verschillende thema’s aan de orde die nu eigenlijk in ieders leven voorkomen. Overwegingen over eindigheid, kwetsbaarheid, menselijke waardigheid, verbondenheid, weerbaarheid, welzijn en zingeving. Al die thema’s komen in het boek Goed ouder worden, dat de projectgroep naar aanleiding van hun onderzoek schreef aan de orde. Na lezing van het boek bent u dan misschien meer mens en minder een economische factor, een kostenpost

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.