Proud to be Senior

Neem uw buik de maat

september 29th, 2011

Volgens het RIVM is de buikomvang ene goede graadmeter om het risico op overlijden aan hart- en vaatziekten te voorspellen. Neem uw buik de maat en trek uw conclusies.

Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)moeten we onze buikomvang in de gaten houden.  Dat blijkt uit een onderzoek dat dit instituut deed naar tailleomvang. Het RIVM onderzocht 58.000 mannen en vrouwen tussen de 65 en 75 jaar. De conclusie van het onderzoek is dat bij een bepaalde tailleomvang of groter de kans op overlijden aan hart- en vaatziekten eens zo groot is als die van mensen met een kleinere tailleomvang. De gevaren zone begint bij een tailleomvang van 123 centimeter of meer bij mannen en vanaf 105 centimeter bij vrouwen. De gemiddelde buikomvang van mannen is 94 centimeter en bij vrouwen 80 centimeter.
Volgens het RIVM is met dit onderzoek voor het eerst een verband aangetoond tussen buikomvang en het hart- en vaatziekten.  Het RIVM pleit ervoor dat het meten van de buikomvang een standaardprocedure wordt bij mensen met overgewicht, omdat de buikomvang meer aangeeft dan omvang alleen.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.