Proud to be Senior

Clowns voor dementerenden

september 21st, 2011

Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag, een mooie dag om een nieuw initiatief te lanceren: de CareClowns. Ze zijn het zusje van de CliniClowns, maar dan niet voor kinderen, maar voor dementerenden.

Vandaag is de officiële start van de Stichting Careclowns Nederland. Een stichting die zich gaat inzetten voor dementerende ouderen in zorginstellingen. Onder het motto Lachen is leven, proberen de Careclowns een moment van geluk te brengen in het te vaak eenzame bestaan van een dementerende oudere.  Volgens directeur Hans Geels van Stichting Careclowns geeft de Careclown niet alleen een kortstondig moment van verlichting. Op langere termijn kan de Careclown een positief effect hebben op het welzijn van ouderen met dementie.
In Nederland zijn momenteel 235.000 ouderen met dementie, de verwachting is dat dit aantal zal zijn gegroeid naar 500.000 in 2050. Ongeveer 30 procent van de dementerende ouderen woont in een zorginstelling. Stichting Careclowns Nederland brengt momenteel jaarlijks met 15 professionele Careclowns een bezoek aan 400 zorginstellingen. Het doel is om de komende jaren minimaal de helft van de dementerende ouderen te bezoeken. Nu betalen de zorginstellingen de Careclowns zelf, maar liever zien de Careclowns zich betaalt uit donaties en sponsors zodat ze geen beroep hoeven te doen op het toch al beperkte zorgbudget.

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.