Proud to be Senior

Alcoholisme bij MAX

september 28th, 2011

Onder ouderen is er veel alcoholisme, omroep MAX zendt vanaf 14 oktober een zesdelige serie uit die over dit onderwerp om het taboe te doorbreken en bewustwording te stimuleren.

Alcohol maakt meer kapot dan je lief is, ook bij ouderen. Of misschien wel juist bij ouderen. Juist bij hen omdat ze al ruim 30 jaar drinken voordat ze met pensioen gaan. Juist dat pensioen brengt veel (sociale) problemen met zich mee waardoor sociaal drinken om kan slaan naar probleem drinken. Volgens het Trimbos-instituut waren er in 2009 ergens tussen en 150 en 200 duizend 55-plussers met alcoholproblemen in Nederland. Tien jaar geleden waren dat er nog 100 duizend. Nederland zou in totaal een miljoen probleemdrinkers hebben, mannen die meer dan 21 glazen per week alcohol drinken en vrouwen die meer dan 15 glazen drinken in diezelfde periode. De 55-plussers zijn vaak zogenaamde stille drinkers, niet in het café, maar thuis, niet zichtbaar voor de maatschappij.
Omroep MAX zendt vanaf 14 oktober een zesdelige serie uit, in zes openhartige verhalen vertelt door mensen die terugkijken op hun leven met alcohol. Omroep MAX probeert met de serie de stilte rondom overmatig drankgebruik bij ouderen te doorbreken en bewustwording te stimuleren. En dat is nodig ook want volgens psycholoog Harrie van Gestel van Novadic Kentron is het aantal 55-plussers in de verslavingszorg in tien jaar tijd bijna verdubbeld tot 11.000 personen.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.