Proud to be Senior

Volg-me-niet -register begint

augustus 30th, 2011

Vandaag begint het volg-me-niet-register waarmee internetgebruikers adverteerders op afstand kunnen houden. Door een icoontje bij een advertentie aan te klikken volgt de adverteerder u niet langer.

Is het u ook wel eens opgevallen dat wanneer u eerst zoekt naar een hotel in Parijs u de dagen daarna steeds advertenties voor hotels in Parijs tegenkomt op de sites die u bezoekt? Dat komt omdat de adverteerder uw zoekgegevens bewaard en gebruikt om u later nog eens te verleiden, zeker wanneer u nog niet geboekt hebt. Dit volgen van internetgebruikers kan omdat de adverteerder uw zogenaamde cookie, uw individuele internetgegevens, bewaard en gebruikt. Volgens sommige is dit handig, anderen vinden het een inbreuk op hun privacy. Welke mening u hebt kunt u laten weten door gebruik te maken van het vandaag actieve Volg-me-niet-register. Dit register dat lijkt op het bel-me-niet-register moet er voor zorgen dat de adverteerder u niet meer volgt. U moet om dit te doen wel bij elke advertentie een icoontje aan te klikken. Klikt u dit icoontje aan, dan wordt u naar de pagina van de adverteerder geleid. Daar moet u dan aangeven dat u niet gevolgd wilt worden.
De partijen die bij het initiatief betrokken zijn zeggen meer dan driekwart van de Nederlandse markt te vertegenwoordigen. Het initiatief is er niet zo maar gekomen, het speelt namelijk in op het cookieverbod dat de overheid wil invoeren, dan kun je maar beter zelf de spelregels bepalen.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.