Proud to be Senior

Uiterlijk blijft belangrijk

augustus 18th, 2011

Het Nationaal Ouderenfonds heeft onderzocht hoe bewoners van verzorgingshuizen staan ten opzichte van uiterlijke verzorging. En wat blijkt, lichamelijke verzorging en er goed uitzien blijft tot op hoge leeftijd belangrijk.

Met de introductie van de BeautyPlusBus gisteren publiceerde het Nationaal Ouderenfonds ook de conclusies van een onderzoek dat zij heeft laten doen naar het belang van uiterlijke verzorging onder verzorgingshuisbewoners. Van de onderzochte verzorgingshuisbewoners vindt 60 procent het verzorgen van het uiterlijk tot op hoge leeftijd belangrijk. Iets minder, 36 procent vindt uiterlijke verzorging nog zeer belangrijk en gaat zonder make-up de deur niet uit. Slechts 5 procent vindt dat het uiterlijk er niet toe doet.
De helft van de ondervraagden bezoekt nog regelmatig de huidverzorgingsspecialist, manicure of pedicure, een derde gaat nooit, niet meer dan een op de zes gaat nooit. Van de verzorgingsproducten is de deodorant het meest populair, maar ook gezicht crème, handcrème en bodylotion worden gebruikt.
Naar mate men ouder worden neemt het belang van uiterlijke verzorging wat af. Zo is de groep die vindt dat uiterlijk er niet toe doet bij 85-plussers 12 procent groot in plaats van het gemiddelde van 5 procent.
De top 3 van uiterlijke verzorging: met stip op 1, de kapper, nummer 2 (op grote afstand) gebitsverzorging en nummer 3, lekker ruiken en verzorgde make-up.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.