Proud to be Senior

OV verdwijnt grotendeels

augustus 16th, 2011

Uit onderzoek blijkt dat het openbaar vervoer vanaf 2013 inde grote steden duurder wordt en dat twee derde van de buslijnen gaat verdwijnen. De afstand tot een bushalte kan tot 30 minuten lopen gaan betekenen.

Minister Schulz van Infrastructuur wil in de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag het openbaar vervoer gaan aanbesteden en zo 120 miljoen op het openbaar vervoer besparen. Er is al veel gestaakt om dat tegen te houden, maar nu is er ook een onderzoeksrapport van PricewaterhouseCoopers (PwC), dat de gevolgen van het aanbesteden in kaart brengt. Van de uitkomsten van het rapport word je niet blij. De prijzen van het openbaar vervoer gaan vanaf 2013 met 14 tot 20 procent omhoog en twee derde van de buslijnen zal in de grote steden gaan verdwijnen. Een en ander is het gevolg van het feit dat aanbesteden niet 120 miljoen aan bezuinigen gaat opleveren, maar slechts 20 miljoen. De rest moet dus uit de lengte of de breedte komen, uit prijsverhoging en minder buslijnen.
Het schrappen van buslijnen kan betekenen dat de afstand naar de dichtstbij zijnde bushalte toeneemt. Nu is het nog maximaal 10 minuten lopen naar de dichtbij zijnde bushalte, dat kan 30 minuten worden. Of het gratis openbaar vervoer voor 65-plussers in de diverse steden blijft bestaan is de vraag. Met het oog op de bezuinigingen die veel steden moeten doorvoeren zou die service ook wel eens kunnen sneuvelen.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.