Proud to be Senior

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek voelen alle Nederlanders zich over het algemeen goed tot zeer goed gezond. Alleen vrouwen en ouderen voelen zich minder gezond en hoe meer langdurige aandoeningen iemand heeft, hoe ongezonder hij zich voelt.

Tachtig procent van de Nederlanders voelt zich volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) goed of zeer goed gezond. Maar hoe gezond iemand zich voelt heeft niet alles te maken met of hij ook een langdurige ziekte heeft. Uit het onderzoek van het CBS blijkt dat één langdurige ziekte hebben vervelend is, maar meerdere langdurige ziekten het gevoel van gezond zijn sterker ondermijnen. En ook de ene aandoening is de andere niet. Het minst gezond voelen mensen zich met rugaandoeningen, andere aandoeningen zoals astma of hoge bloeddruk hebben dat effect veel minder.
Opvallend is dat mannen zich over het algemeen gezonder voelen dan vrouwen en ook ouderen voelen zich minder gezond dan jongeren. Dat laatste laat zich wellicht verklaren doordat ouder worden nu eenmaal met gebreken komt en veranderingen in de leefomstandigheden met zich meebrengen. Die hebben vervolgens weer hun weerslag op het gevoel van gezondheid als onderdeel van het algeheel welbevinden..

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.