Proud to be Senior

Dansen, goed tegen vallen

augustus 23rd, 2011

Vandaag begint een nieuwe landelijke campagne die dansen onder ouderen moet bevorderen. Meer dansen om vallen te voorkomen.

Jaarlijks overlijden er 1800 65-plussers na een val op straat of in huis. Jaarlijks worden 33.000 ouderen opgenomen in een ziekenhuis vanwege een val, waarvan 11.000 met een gebroken heup. Indrukwekkende cijfers die de overheid tot actie heeft aangezet. Vandaag begint een landelijke campagne die dansen door ouderen moet bevorderen. Iedereen de dansvloer op, om te beginnen vandaag bij de dansfeesten die speciaal voor ouderen door het hele land zijn georganiseerd. Het idee is dat wanneer ouderen gaan en blijven dansen, hun lichaam sterker en soepeler wordt waardoor de kans op vallen afneemt. Althans dat stellen de Stichting Consument en Veiligheid en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen.
De afgelopen jaren steeg het aantal valongelukken bij ouderen onder andere door de vergrijzing met een kwart. Dansen moet die stijging remmen en bij voorkeur omdraaien naar een vermindering van het aantal valpartijen. Vroeger was er een campagne van de dansscholen: Dansen is plezier voor twee, maar nu blijkt heb je er zelf ook veel aan. Ouderen de dansvloer op om beter te kunnen blijven staan.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.