Proud to be Senior

Het Nationaal Ouderenfonds heeft een nieuw initiatief: de BeautyPlusBus. In de bus die het komende jaar langs verzorgingshuizen zal gaan is weer even tijd voor persoonlijke aandacht en krijgen ouderen een schoonheidsbehandeling.

In het vorig jaar verschenen rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau: Oudere tehuisbewoners, bleek dat 40 procent van de bewoners van zorginstellingen niet tevreden is over de tijd en aandacht die personeel voor hen heeft. Om die nood een beetje te ledigen heeft het Nationaal Ouderenfonds met een bijdrage van de Vriendenlotterij de BeautyPlusBus ontwikkeld. De BeuatyPlusBus zal volgende week woensdag te IJsselstein onthult en in gebruik genomen worden.
In de BeautyPlusBus ontvangen maximaal vier verzorgingshuisbewoners tegelijk een schoonheidsbehandeling. Ze kunnen er een gezichtsbehandeling, manicure of voetverzorging krijgen. Schoonheidsspecialisten en ROC-stagiairs voeren de diensten uit. Het Ouderenfonds hecht vooral belang aan de stagiaires om het contact tussen oud en jong te bevorderen. Na behandeld te zijn en na de persoonlijke aandacht ontvangen de verzorgingshuisbewoners bij het verlaten van de BeautyPlusBus nog enkele producten en tips voor een goede uiterlijke verzorging en gezondheid.
Een enkele schoonheidsbehandeling zal de behoefte aan aandacht niet volledig kunnen bevredigen, maar iedere poging is zonder meer de moeite waard.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.