Proud to be Senior

Alcohol slecht voor de nachtrust

augustus 19th, 2011

Volgens wetenschappelijk onderzoek is het drinken van alcohol vlak voor je gaat slapen niet bevorderlijk voor de nachtrust, het kan zelfs de gezondheid op de lange duur schaden.

Een glaasje alcohol om in slaap te komen is voor velen een vast ritueel of een probaat middel om in slaap te komen. Dat in slaap vallen lukt met een glaasje alcohol zeker, dat stellen ook wetenschappers vast.  Zij concluderen na onderzoek dat alcohol drinken voor het slapen gaan maakt dat je de eerste helft van de nachtrust diep slaapt, de tweede helft wordt de nachtrust echter continu onderbroken. Het gevolg van een dergelijke nachtrust is dat ze op de duur schadelijk kan zijn voor de gezondheid.
Om hun beweringen te staven hebben ze proefpersonen voor het slapen gaan een dosis pure alcohol gegeven en zijn vervolgens verschillende tests gaan doen. Zo maten ze de hartslag en het functioneren van het zenuwstelsel. Ze onderzochten vooral twee neurologische systemen, een die actief is wanneer het lichaam arbeid verricht (het orthosympatisch stelsel). Anderzijds onderzochten ze het neurologisch systeem dat actief is bij rust en herstel. Het gebruik van alcohol voor het slapen gaan, gooit de werking van de beide systemen door elkaar, waardoor we uiteindelijk slechter slapen en niet goed uitrusten.
De wetenschappers adviseren dan ook om als je dan toch wil drinken voordat je gaat slapen, heel kleine hoeveelheiden alcohol tot je te nemen.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.