Proud to be Senior

Vereniging Eigen Huis heeft staatssecretaris Weekers van Financiën een brief geschreven waarin zij hem vraagt de WOZ-waarde van serviceflats anders te gaan waarderen.

Serviceflats liggen vaak in een mooie omgeving en er worden diverse services aangeboden zoals schoonmaak en maaltijden. Een dergelijke woning moet toch heel wat waard zijn? Dat blijkt ook uit de WOZ-waarde voor serviceflats. Bij die vaststelling is de verkoopprijs van de flats van belang. Niet bij de verkoopprijs zijn meegenomen: de servicekosten, die moeten worden betaald, ook als de flat leegstaat. Het bedrag dat voor de serviceflat bij verkoop wordt betaald weegt vaak niet op tegen de  betaling van de  servicekosten. Niet zelden blijft er een negatief saldo over. Toch krijgen de huidige bewoners van serviceflats met de hogere WOZ-waarde te maken en hun erfgenamen moeten de huidige, hoge WOZ-waarde van de serviceflat opgeven als waarde van de erfenis.
Vereniging Eigen Huis heeft de staatssecretaris van Financiën Frans Weekers gevraagd de WOZ-waarde van serviceflats aan te passen omdat de WOZ-waarde nu veel hoger is dan de waarde die de woning werkelijk vertegenwoordigd. Mocht de staatssecretaris onvermurwbaar blijken, dan moeten de serviceflats misschien hun vaste kosten lager maken en juist de afname van diensten in rekening gaan brengen. Die flexibiliteit voor eigenaren maakt de verkoopbaarheid al een stuk gemakkelijker.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.