Proud to be Senior

Het aantal tachtigers dat is opgenomen in een instelling voor verzorging of verpleging is in de afgelopen tien jaar gedaald, het totaal aantal tachtigers juist gestegen.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek wonen we langer zelfstandig. Die ontwikkeling is het duidelijkst zichtbaar bij de tachtigers. In de periode 2000 – 2010 nam het aantal tachtigers toe van 500.000 naar 648.000 terwijl het aantal tachtigers dat in een zorginstelling verbleef juist met 12.000 daalde naar 90.000. De gemiddelde leeftijd in de zorginstelling blijft hoog, voor mannen bleef die gelijk op 82 jaar, vrouwen werden juist weer gemiddeld wat ouder in de zorginstellingen. Hun gemiddelde leeftijd steeg met een jaar naar 86 jaar.
Door de toename van het totaal aantal tachtigers en de afname van het aantal tachtigers in een zorginstelling neemt van zelfsprekend het aantal zelfstandig wonende tachtigers in aantal toe. Zes op de zeven tachtig jarigen woont tegenwoordig zelfstandig. Zoals te verwachten zijn dat vaker vrouwen dan mannen, omdat er door de grotere sterftekans van mannen nu eenmaal meer vrouwen ouder worden.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.