Proud to be Senior

Huur mag sneller omhoog

juli 11th, 2011

De ministerraad heeft afgelopen vrijdag ingestemd met ene voorstel om de huren van mensen met ene hoger inkomen sneller te laten stijgen dan de inflatie. Nieuwe huurders gaan ook meer betalen.

Het kabinet is vast van plan om de scheefhuur in Nederland aan te gaan pakken, hoge inkomens in woningen met een lage huur. Voor die aanpak is het kabinet afgelopen vrijdag akkoord gegaan met een wetsvoorstel van minister Donner (Binnenlandse Zaken en staatssecretaris Weekers (Financiën). Wanneer het wetsvoorstel door de beide Kamers is aangenomen mag vanaf juli 2012 de sociale huur (minder dan 652 euro per maand) voor mensen met een inkomen van meer dan 43.000 euro per jaar maximaal 5 procent meer stijgen dan de inflatie. Wanneer een verhuurder de huur extra wil verhogen kan ze de belastingdienst een verklaring vragen. In die verklaring komt dan alleen te staan of een huishouden een inkomen heeft dat meer, minder of gelijk is aan 43.000 euro. Het inkomen dat de belastingdienst aanhoudt is het inkomen in het tweede jaar voorafgaand aan de eventuele huurverhoging.
Verder mogen verhuurders vrijkomende woningen in de 10 duurste gemeenten van Nederland met 25 extra punten waarderen, waardoor de maximale huur toeneemt.

http://www.woningmarktcijfers.nl/downloads/201012_Bijlage_1_10_duurste_goedkoopste_gemeenten.pdf

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.