Proud to be Senior

Door de nieuwe Europese regels wordt het voor mensen die net iets meer inkomen hebben dan de grens van 33.614 euro steeds moeilijker om aan een goedkope huurwoning te komen.

Sinds begin dit jaar geldt er een inkomensgrens voor goedkope huurwoningen. Woningen met minder netto huur dan 652,50 euro per maand. Woningbouwverenigingen mogen sindsdien maximaal 10 procent van die goedkope woningen aan mensen verhuren die meer dan 33.614 euro bruto inkomen hebben. In de praktijk gebeurt dat ook. Uit nog niet gepubliceerd onderzoek van de club van woningverhuurders Aedes dat in het bezit is van NRC handelsblad blijkt dat duizenden potentiële huurders geweigerd zijn voor een goedkope woning omdat ze teveel zouden verdienen. Uit het onderzoek onder 149 corporaties, achttien procent van het totaal, blijkt dat ruim een kwart van de verzoeken uit de groep van de middeninkomens heeft afgewezen. De nieuwe inkomensgrens heeft vooral gevolgen voor de lagere middeninkomens (33.614 tot 43.000 euro), zij die net wat meer verdienen dan de grens.
Eerder had de Woonbond al kritiek op de nieuwe maatregel. Volgens de Woonbond vallen de klappen bij ouderen die kleiner willen wonen, gezinnen met hoge kosten die weinig aan wonen kunnen besteden, chronisch zieken en gehandicapten die niet naar een passende woning kunnen en  zelfstandigen met een wisselend inkomen. De Woonbond zou de afgelopen vier maanden al 3800 klachten hebben ontvangen.
Minister Donner, de verantwoordelijk minister, is niet van plan de inkomensgrens opnieuw in Brussel ter discussie te brengen waardoor duizenden tussen wal en schip blijven vallen.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.