Proud to be Senior

De aannemers federatie Bouw en Infra pleit voor het behoud van de AOW in de bouw met 65 jaar en wanneer de werknemers een arbeidsverleden van 45 jaren hebben.

Het definiƫren van wat een zwaar beroep is valt niet mee en blijkt zelfs juridisch moeilijk haalbaar. In de bouw hoeven ze echter niet lang na te denken. De Aannemersfederatie Bouw en Infra pleit er dan ook voor om de AOW met 65 jaar mogelijk te houden voor mensen die in de bouw werken of er een arbeidsverleden van 45 jaar hebben. Ondanks inspanningen om ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid in de bouw te verminderen zal de bouw altijd een zwaar beroep blijven.
Minister Kamp van Sociale Zaken gaf gisteren al aan dat hij op aandringen van de PvdA en de ChristenUnie op zoek gaat naar mogelijkheden om de AOW voor mensen met een laag inkomen, zwaar beroep of lang arbeidsverleden mogelijk te houden. Hij krijgt nu dus ook steun uit de bouwwereld.

7 juli 2011

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.