Proud to be Senior

Zorgverzekering dekt minder

juni 10th, 2011

Ieder jaar wordt er weer iets minder gedekt door de basis verzekering, ook volgend jaar moeten we weer meer zelf gaan betalen.

Minister Schippers van Volksgezondheid wil volgend jaar minder zaken vergoeden uit het basispakket van de zorgverzekering.  Voor 2012 zet ze het mes in de vergoeding van fysiotherapie voor chronisch zieken. Vanaf volgend jaar moeten zij de eerste 19 behandelingen zelf betalen voordat ze vergoed worden. Ook de eigen bijdrage voor psychologische  hulp gaat omhoog van 10 naar 31 euro per consult. Het aantal consulten dat vanuit de basisverzekering wordt  vergoed neemt met drie af naar vijf. Een belangrijke wijziging in de vergoedingen is het niet langer meer vergoeden van de cursus Stoppen met roken en het dieetadvies voor mensen die willen afvallen. Wil je goed verzekerd blijven dan moet je daar aanvullende verzekeringen voor afsluiten. Het schrappen van dekking komt naast het hogere Eigen Risico en de hogere premie voor de zorgverzekering.
Niet alleen de verzekerden moeten geloven aan de bezuigingsdrang van de minister. Ook de huisartsen moeten het naar verwachting met 130 miljoen minder doen en de ziekenhuizen krijgen ook het nodige voor hun kiezen.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.