Proud to be Senior

Uit onderzoek van uitvaartorganisatie Yarden blijkt dat religieuze tradities steeds minder belangrijk worden bij de uitvaart. Dat is te verwachten bij jongeren, maar ook ouderen hechten er steeds minder waarde aan.

Het belang van religies neemt af in de maatschappij, je mag dan ook verwachten dat je dat bij de uitvaart ook kunt waarnemen. Maar niet alleen jongeren blijken volgens het onderzoek van uitvaartorganisatie Yarden minder waarde aan religieuze tradities te hechten, ook 50-plussers laten het steeds meer varen. Uit het onderzoek dat Yarden twee jaar geleden ook liet uitvoeren en waar dezelfde vraag werd gesteld, hechtte in 2008 nog 55 procent van de ondervraagden van 50 jaar of ouder aan religieuze tradities, nu is dat nog maar 39 procent.
Wat we dragen bij het afscheid nemen is voor veel jongeren belangrijker dan voor ouderen. Van de ouderen maakt het voor 90 procent niet uit wat nabestaanden en belangstellende bij de uitvaart dragen. Jongeren (16-30 jaar) hechten daar iets meer aan, voor 77 procent van hen mag iedereen aantrekken waar hij zin in heeft.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.