Proud to be Senior

Seks een moeilijk punt

juni 6th, 2011

Uit onderzoek van omroep Max blijkt dat meer dan de helft van de 50-plussers nog maar zelden of nooit meer seks heeft. Toch geven de 50-plussers zichzelf voor de seks een voldoende.

Omroep Max ondervroeg 1100 50-plussers naar hun seksueel gedrag en de tevredenheid daarover. Omroep Max deed het onderzoek voor haar discussieprogramma Hollandse Zaken. Uit het onderzoek blijkt dat 54 procent van de 50-plussers met een relatie nog maar zelden of nooit meer seksueel contact heeft. Van hen accepteert 70 procent dat minder seks hoort bij het ouder worden. Ouder worden geeft klachten als impotentie, overgangsklachten of andere gezondheidsklachten. Door die klachten geeft 40 procent van hen het seksuele leven een onvoldoende, maar slechts 16 procent van hen zoekt gespecialiseerde hulp. Toch geven de 50-plussers zich over het algemeen een voldoende, een 6,7 voor hun seksuele leven. Het minder worden van de seksuele lust wordt vervangen door vrijen en knuffelen zonder dat het tot daadwerkelijke seks komt. Van de 50-plussers met een relatie doet 51 procent dat.
Misschien kloppen de cijfers met de levensfase waarin men na het vijftigste jaar terecht komt, maar met 30 procent die daar geen genoegen mee neemt is dit getalsmatig nog steeds bijna een miljoen 50-plussers. Volgens deskundigen is er op dit terrein dan ook een grote nood.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.