Proud to be Senior

De korting op de AOW-toeslag die minister Kamp van Sociale Zaken wil invoeren komt weer een maand later. Het wordt, hoopt de minister, pas 1 augustus.

Minister Kamp van Sociale Zaken knabbelt van alle kanten aan de AOW. Ook de toeslag-AOW voor de weinig of niet-verdienende jongere (65-min)partner staat onder druk. Oorspronkelijk wilde de minister per 1 januari 2011 de toeslag met acht procent verminderen voor stellen die meer dan 20.000 euro per jaar bruto verdienen. Onder druk van de Eerste Kamer heeft hij het plan moeten terugtrekken en aanpassen. Afgelopen donderdag besprak hij zijn nieuwe plan in de Tweede Kamer waar het door een meerderheid van VVD, CDA en PVV werd aangenomen. In het nieuwe plan is er nog steeds een korting op de AOW-toeslag. Die korting is nu 10 procent voor mensen die samen meer dan 30.000 euro per jaar bruto aan inkomen hebben, precies zoals het CDA in de Eerste Kamer het eerder, bij het afstemmen, voorstelde.
Maar ook het nieuwe plan krijgt de minister niet per 1 juli ingevoerd, er is te weinig tijd om het ook nog goedgekeurd te krijgen in de Eerste Kamer. Wanneer het aan de minister ligt wordt de nieuwe wet met haar korting vanaf 1 augustus 2011 van kracht, want iedere maand wachten kost de minister acht miljoen euro.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.