Proud to be Senior

AOW-gaatje gedicht

juni 28th, 2011

Minister Kamp van Sociale Zaken is bereid het laatste AOW-gaatje van 6 à 7 procent te dichten door te schuiven met de AOW voor mensen die toch met 65 jaar willen stoppen in 2020.

Uit de rekensommen die het Centraal Plan Bureau vrijdag presenteerde bleek dat mensen die na 202 toch met 65 jaar willen stoppen er financieel op achteruitgaan. Het betreft dan de mensen die alleen AOW zouden gaan ontvangen. Dat zij netto minder overhouden van hun (gekorte) AOW komt omdat in 2020 het voor AOW-ers gunstige belastingtarief pas met 66 jaar ingaat. Tot die tijd betalen de vroeg-stoppers net als de andere 66-minners AOW-premie. Om ook dit gaatje nog te dichten is minister Kamp van Sociale Zaken bereid de regelgeving van de AOW iets aan te passen. De vroeg-stoppers betalen wel AOW-premie, maar krijgen vanaf hun 65ste iets meer AOW om later, na hun 66ste, iets minder AOW te ontvangen.
De vakcentrale FNV reageert positief op het plan van de minister die morgen in de Tweede Kamer in debat gaat over de nieuwe AOW-wetgeving en het pensioenakkoord.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.