Proud to be Senior

Het aantal AOW’ers stijgt vanaf maart dit jaar door de instroom van de eerste babyboomers sneller. Er zijn nu al 2,9 miljoen AOW-uitkeringen, maandelijks komen er 14.000 bij.

De maandelijkse toename van AOW’ers bedroeg van mei 2010 tot februari 2011 steeds zo’n 5000 personen. Vanaf maart 2011 stromen de babyboomers de AOW in en dat doen ze groots, met maar liefst 14.000 personen per maand. Het aantal geboorten in 1946 was het hoogste in de geschiedenis van Nederland, van al die baby’s zijn er nu nog 234.000 in leven. Het gevolg is dat er eind april 2011 2,9 miljoen Nederlanders AOW ontvingen.
De AOW’ers zijn steeds vaker man. Steeg het aantal vrouwen met AOW in de laatste vier jaar met negen procent, het aantal mannen met AOW steeg in diezelfde periode met veertien procent. De stijging komt voornamelijk voor rekening van de toegenomen levensduur van de mannen. Opvallend is ook dat het aantal mensen van 85 jaar en ouder naar verhouding sneller stijgt dan de jongere AOW’ers. De cijfers zijn afkomstig van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

5 Responses to “Aantal AOW’ers stijgt snel”

  1. Luiz

    De isolatie eermpixenten van Michel Siffre en Veronique le Guen zijn fascinerend, maar wel heel erg extreem vind ik. Zou het voor het Mars project niet veel beter zijn om een zo sociaal mogelijke omgeving te creebren? Zo zouden ze toch elke dag video boodschappen met hun familie kunnen delen, en televisie kunnen kijken? Als de afstand groot wordt, is er geen directe communicatie meer mogelijk, maar ze zouden wel naar een constante stream van verschillende radio- en televisie stations kunnen luisteren en kijken. Ik heb wel eens gelezen, dat astronauten in de ruimte elke dag moeten sporten, om hun botten sterk te houden. Zo zouden ze volgens mij ook dagelijks de tijd moeten krijgen om in mentaal en sociaal opzicht in vorm te blijven.Maar zelfs dan nog lijkt het me een hele beproeving, om altijd maar tegen dezelfde gezichten aan te kijken, en nooit eens wandeling in de natuur te kunnen doen.

  2. ielwsqvhhi

    LamtKj tllisxgtqyns

  3. twlscwipvbn

    X2HXsk , [url=http://biczcjogmejo.com/]biczcjogmejo[/url], [link=http://fnehdfbmzude.com/]fnehdfbmzude[/link], http://kcvircbysweu.com/

  4. oswsyvxyn

    WSQftO ladudfhigbyw

  5. yzjuwgvjpg

    rGoF0m , [url=http://rxanvjevyvwz.com/]rxanvjevyvwz[/url], [link=http://tmbnfmcpkpis.com/]tmbnfmcpkpis[/link], http://rofyehijkmvw.com/

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.