Proud to be Senior

Toiletpapier is basiszorg

mei 19th, 2011

Verzorgingshuizen mogen geen extra kosten meer in rekening brengen voor bijvoorbeeld toiletpapier of een extra kopje thee. De koepel van zorgverzekeraars heeft hierover afspraken gemaakt met de verpleeg- en verzorgingshuizen.

Zo nu en dan komt er verontwaardigd nieuws naar buiten over verpleeg- of verzorgingshuizen die voor basale zaken extra laten betalen. De Tweede Kamer spreekt er dan schande van en vervolgens wachten we op het volgende incident. De Zorgverzekeraars hebben nu hun koepelorganisatie afspraken laten maken over wat wel en geen basiszorg is. Die afspraken maakte ze gisteren bekend.
De afspraak is dat toiletpapier, een extra kopje thee, fruit of onderleggers in bed, basiszorg zijn waarvoor geen extra kosten bij de bewoner in rekening mogen worden gebracht. Wanneer dit nog wel zo is, moet dit onmiddellijk stoppen en nieuwe regelingen moeten worden tegengegaan.
Voor sommige zaken mogen verzorgings- en verpleeghuizen wel nog extra kosten in rekening brengen. Zaken zoals een (extra) dagje uit of waskosten voor kleding. Die extra kosten moeten echter duidelijk zijn voor de bewoners worden, ze mogen niet verplicht zijn en de cliƫntenraad moet instemmen met de regeling.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.