Proud to be Senior

Grensoverschrijdend mobiel bellen moet goedkoper worden van Eurocommissaris Neelie Kroes. Vanaf zomer 2014 is er een nieuw maximum dat twee jaar later nog verder moet dalen.

Telefoneren in het buitenland met een Nederlands abonnement is duur, te duur volgens Eurocommissaris Neelie Kroes. Zij wil de tarieven vanaf 2014 aan nieuwe maxima binden. Zo mag een telefoongesprek van af 2014 niet meer kosten dan 24 cent per minuut. Nu is dat nog 39 cent per minuut. Ook het sms’je vanuit het buitenland moet goedkoper, nu mag dat nog 11 cent bedragen, vanaf 2014 niet meer dan 10 cent per sms. Twee jaar later wil ze de maxima nogmaals verlagen, in het buitenland mogen dan geen hogere tarieven gelden van de tarieven van het land waarin het abonnement is afgesloten.
Kroes wil ook het tarief voor dataroaming maximeren. Wanneer nu nog mobiel internet gebruikt wordt gelden er geen maximatarieven per kb, dat moet veranderen. Het is echter nog niet bekend hoe hoog of hoe laag dit maximumtarief per kb mag zijn en wanneer er een maximumtarief zal gaan gelden.
Kroes bespreekt haar ontwerpbesluit in juni met haar andere 26 Eurocommissarissen, daarna is duidelijk hoeveel we inde toekomst gaan betalen voor ons internationale telefoongebruik.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.