Proud to be Senior

Leeftijd ouders stijgt

mei 16th, 2011

Het aantal thuiswonende kinderen met ouders waarvan er een 50 jaar of ouder is stijgt. In 2010 is heeft een op de drie kinderen tenminste een ouder die 50 jaar of ouder is. Doordat het ouderschap steeds vaker uitgesteld wordt neemt ook het aantal oudere ouders toe. Het aantal kinderen die ouders hebben die 50 jaar of ouder zijn is sinds 1995 gestegen met 168.000 naar in totaal 795.000 kinderen. Dat meldde vanmorgen het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het aantal gezinnen waarvan een van de ouders 50 jaar of ouder is, is ten opzichte van 25 procent in 1995 toegenomen tot 30 procent van het aantal gezinnen in 2010. Het aantal jonge gezinnen neemt daardoor ook flink af. Was in 1995 nog bijna vier op de tien ouders onder de veertig jaar, nu zijn dat er drie op de tien. Een andere reden voor het aantal oude ouders is naast het uitstellen van het krijgen van kinderen is dat kinderen na verloop van tijd weer naar huis terugkeren.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.