Proud to be Senior

Vrouwen treden steeds later voor het eerst in het huwelijk, bruiden die ouder zijn dan 40 jaar zijn geen uitzondering meer.

Soms zijn er van die berichten die een veranderende maatschappij goed illustreren. Zo ook het bericht over de leeftijd van bruiden die voor het eerst trouwen. Waren er in 1980 slecht 800 bruiden van 40 jaar of ouder die voor het eerst in het huwelijk traden, in 2010 waren het er al 6000 van de 73.000 huwelijken. Die toename is voornamelijk toe te schrijven aan het eerst lang samenwonen voordat tot een huwelijk besloten wordt. De gemiddelde leeftijd waarop voor het eerst getrouwd wordt stijgt dan ook van 23 jaar in 1980, naar 30 jaar in 2010.Samenwonen voordat er getrouwd wordt doen vooral mensen zonder kerkelijke gezindte en Rooms-katholieken, beide voor ongeveer 90 procent. Onder islamitische paren komt samenwonen relatief weinig voor (minder dan 20 procent).
Het is niet verwonderlijk dat veel van die eerste huwelijken uit meer dan twee personen bestaat, vaak zijn er al kinderen die het feest mee mogen vieren. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek die deze cijfers produceerde had een op de vijf al kinderen voordat er (uiteindelijk) getrouwd werd. Islamitische huwelijken waren bij het sluiten in de regel kinderloos.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.