Proud to be Senior

Bezoek gevraagd

april 6th, 2011

Voor veel ouderen is de zomerperiode niet de mooiste, maar de eenzaamste periode van het jaar. Het Nationaal Ouderenfonds roept nu al vrijwilligers op zich te melden zodat de eenzaamheid onder ouderen minder groot zal zijn.

Volgens het Nationaal Ouderenfonds voelen van de 2,6 miljoen 65-plussers er een miljoen zich wel eens eenzaam, 200.000 voelen zich extreem eenzaam. Ruim 10.000 bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen krijgen nooit bezoek. Die eenzaamheid wordt in de zomermaanden alleen maar erger omdat dan de familie en kennissen die wel op bezoek komen op vakantie zijn. Daarnaast liggen de programma’s van zorg- en welzijnsinstellingen stil vanwege  de vakantie van medewerkers en vrijwilligers. Het Nationaal Ouderenfonds roept daarom nu al vrijwilligers op zich te melden bij zorg- en welzijnsinstellingen zodat de zomer voor ouderen niet de eenzaamste periode van het jaar hoeft te zijn.
Volgens de directeur Jan Romme van het Fonds is het allemaal niet zo moeilijk: ‘Gewoon ergens een kopje koffie drinken of een ijsje eten, doet al wonderen. Of neem bijvoorbeeld iemand een half uurtje mee in zijn rolstoel voor een blokje om.  Voor veel ouderen die slecht ter been zijn, is dat een verademing omdat ze  anders bijna nooit buiten komen.’

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.