Proud to be Senior

Serviceflat uit de gratie

maart 5th, 2011

De serviceflat met verplicht servicepakket raakt langzaam maar zeker uit de gratie. Nieuwe bewoners willen vrijheid en niet meebetalen aan een servicepakket als ze er niet zijn.

De oude serviceflats uit de jaren zeventig bieden niet het wooncomfort dat de nieuwe generatie ouderen zoekt. Bovendien staan ballotage en een duur servicepakket enthousiasme van de potentiƫle koper in de weg. Voordeel is dat de oudere serviceflats erg goedkoop zijn. Toch helpt zelfs de lage prijs niet om kopers over de streep te trekken, veel flats staan leeg.
Vooral het dure verplichte servicepakket met maaltijden, schoonmaak en receptie dat wel tot 900 euro per maand kan kosten doet de animo sterk dalen. Niet in de laatste plaats omdat dit servicepakket ook betaald moet worden wanneer je op vakantie bent of wanneer de flat te koop staat. Veel erfgenamen van een serviceflat zien die koppelverkoop met lede ogen aan. De uiteindelijke verkoopprijs van een moeilijk verkoopbare serviceflat gaat regelmatig op aan de openstaande servicekosten.
Gevolg is dat de afgelopen vijf jaar ongeveer 15 serviceflats zijn gesloopt of verkocht aan een projectontwikkelaar. De serviceflats met een servicepakket dat kan worden afgenomen wanneer daar behoefte aan is doen het wel goed, al blijven de oudere kleinere serviceflatappartementen moeilijk in de markt liggen.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.