Proud to be Senior

Recept lang leven bekend

maart 11th, 2011

Een negentig jaar lang lopende studie naar de achtergronden van oud worden toont in een recente publicatie haar conclusies. We weten nu eindelijk hoe we oud kunnen worden, of zijn we al te laat?

Sinds 1921 loopt het Amerikaanse onderzoek naar de achtergronden van het oud worden. Psycholoog Lewis Terman van de Universiteit van Stanford startte het onderzoek waar uiteindelijk 1528 mensen aan meededen. Zelf overleed hij in 1956, maar collega’s namen zijn onderzoek over. De resultaten van het onderzoek zijn onlangs gepubliceerd in het boek The Longevity Project, (het lang leven project). De conclusie is dat zij die een leven lang hard werken en pas laat met pensioen gaan, oud worden. Mensen die vaak van baan wisselen en weinig vooruitgang boeken, leven opvallend minder lang.
“Iedereen gelooft dat weinig stress, niet te hard werken, vroeg met pensioen gaan en vaak gaan golfen de sleutels zijn tot een lang leven. Maar het zijn deze eigenschappen die we juist niet terugvonden bij de mensen die het langst leefden”, liet Friedman, een van de auteurs, weten aan USA Today.
Naast de succesvolle carrière moet wie oud wil worden naast het werk rond de middelbare leeftijd ook andere activiteiten ontwikkelen. Activiteiten zoals tuinieren of wandelen. Bij alles wat je doet is het wel van belang dat je er ook plezier in hebt en aan beleeft.
Dat mensen die vaak van baan wisselen en geen carrière maken korter leven verbaast niet erg, want zijn dat nou juist niet de mensen die een lage opleiding hebben? En van mensen met een lage opleiding is al veel langer bekend dat zij korter leven, ten opzichte hoog opgeleiden (die meer carrière perspectief hebben) tot wel tien jaar.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.