Proud to be Senior

Protest in de zorg

maart 24th, 2011

Er is een nieuwe protestgroep: Dwaze kinderen. De protestgroep maakt zich boos over de slechts zorgomstandigheden in de ouderenzorg. Zo boos dat ze op zaterdag 2 april haar eerste protestbijeenkomst organiseert in Den Haag.

Er is veel mis in de ouderenzorg, schrijnend zijn doorligwonden, in de eigen ontlasting moeten liggen, gebrek aan aandacht, eten en drinken. Niet overal gaat het slecht, maar het wordt voor veel instellingen wel steeds moeilijker om goede zorg te kunnen blijven bieden. Op sites zoals bejaardenvogelvrij.nl en ouderenebescherming.nl kunnen mensen hun klachten over de zorg kwijt en dat gebeurt in grote getale. Het aantal klachten is zo groot dat er een nieuwe protestgroep is ontstaan: Dwaze kinderen. Deze protestgroep houdt op zaterdag 2 april om 14.00 uur op het Plein te Den haag haar eerste protestbijeenkomst, een manifestatie die tot 16.00 uur zal duren.
Initiatiefnemer van de protstegroep Frans Brekelmans ziet graag dat het protest op het Plein even hardnekkig wordt als dat van de dwaze moeders op  de Plaza de Mayo in Buenos Aires, Argentinië. Het moet een protest zijn tegen de misstanden in de ouderenzorg. ‘Tegen de graaicultuur van bestuurders. Tegen de  tijdrovende wijze waarop klachten over zorgverlening worden afgehandeld. Tegen politici en zorgbestuurders die bezuinigingen op de zorg aan ouderen goedpraten. Tegen het incontinent maken van ouderen.’

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.