Proud to be Senior

Pensioenakkoord mislukt

maart 25th, 2011

Het concept pensioenakkoord tussen werkgevers en werknemers blijft voorlopig een concept, twee (deel)vakbonden zijn het er niet mee eens en zien voornamelijk verslechteringen voor de deelnemers van pensioenfondsen.

Minister Kamp van Sociale Zaken verwachte een pensioenakkoord in januari dit jaar, begin maart lag er slechts een conceptakkoord. Dat conceptakkoord wordt nu door twee bonden van het FNV en CNV als niet acceptabel betiteld. Politiebond ACP van het FNV en ACOM, een CNV-bond voor defensiepersoneel vinden dat de risico’s eenzijdig bij de pensioenopbouwers en –genieters komen te liggen. In het concept pensioenakkoord is namelijk overeengekomen dat de pensioenpremie niet meer automatisch stijgt als gevolg van het feit dat mensen ouder worden en ook niet als er tegenvallers in het beleggingsbeleid zijn. Dat kan volgens de bonden slechts betekenen dat bij tegenvallers deze worden afgewenteld op de werknemers en gepensioneerden. Doordat er voor premiestijging geen ruimte meer is, is er ook geen ruimte om rekening te houden met zware beroepen. Voor de voorzitter van de Politiebond ACP Henk van der Kolk genoeg reden om een streep door het conceptakkoord te halen en het daarmee op losse schroeven te zetten.
Een pensioenakkoord zal er voorlopig nog wel niet zijn, misschien krijgt minister Kamp toch nog gelijk en komt er een pensioenakkoord in januari niet dit jaar, maar in 2012.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.