Proud to be Senior

Minister Kamp van Sociale Zaken is van plan de AOW voor ouders die samenwonen met een meerderjarig kind te korten op de AOW.

De sociale zekerheid moet volgens het regeerakkoord hervormd worden. Een hervorming waar ook de AOW niet ontsnapt aan ingrijpende maatregelen. Gisterenavond werd bekend dat minister Kamp van Sociale Zaken de AOW voor 65-plussers die samenwonen met een meerderjarig kind wil korten op de AOW die zij ontvangen. Zijn voornemen staat in een brief die hij aan de Tweede Kamer heeft gezonden. Nu kent de Algemene Ouderdoms Wet nog een uitzondering voor ouders die met een bloedverwant in de eerste graad, een kind, samenwonen. Die ouder ontvangt nu nog 70 procent AOW, een AOW voor alleenstaanden, die wordt verlaagd naar 50 procent wanneer de plannen van de minister doorgaan. De wijziging betekent dat deze ouders er ruim 300 euro bruto per maand op achteruit gaan.
Wanneer de AOW voor ouders met een inwonend meerderjarige kind gekort gaat worden is niet bekend. Naar verwachting zal het nog wel even duren omdat de brief de eerste stap in de wijziging is.

Leave a Reply

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.